HC@Home

HC@Home biedt oplossingen die patiënten de regie te geven in een deel van hun behandeling. Met behulp van een gebruiksvriendelijke oplossing, kunnen patiënten thuis aan de slag met hun gezondheid. Patiënten hoeven niet meer voor elke behandeling naar het ziekenhuis, maar communiceren op afstand met de medisch specialist of verpleegkundige.

Hartrevalidatie programma

Eén van de producten van HC@Home is tele-hartrevalidatie. Hartrevalidatie is bedoeld voor patiënten die een hartinfarct of een ingreep aan het hart hebben gehad, of leiden aan een hartziekte. Hartrevalidatie bestaat uit het bijwonen van informatiebijeenkomsten en deelnemen aan trainingssessies voor het opbouwen van de lichamelijke conditie.
Met HC@Home kan de hartrevalidatie voor een groot deel in de eigen omgeving gedaan worden. In overleg met de arts wordt een programma samengesteld dat past bij de persoonlijke situatie van de patiënt. HC@Home biedt de mogelijkheid activiteiten uit te voeren die een revalidatiecentrum niet kan bieden, zoals tuinieren of huishoudelijke activiteiten. Op de smartphone met de HC@Home app wordt de activiteit geselecteerd, en vanaf dat moment worden de gegevens vastgelegd. Met een hartslagmeter wordt de hartslag tijdens de activiteiten gemeten. Na afloop worden de gegevens automatisch en beveiligd verzonden naar de speciale HC@Home webpagina.
Op deze pagina kunnen de gegevens thuis ingezien worden en kan de patiënt bijhouden hoe het gaat met de revalidatie. Op basis van de verzamelde gegevens wordt de patiënt gecoacht om het beweegdoel te halen.

Investering HIZ

Door de investering van Health Investments Zwolle kan HC@Home haar producten, zoals het tele-hartrevalidatie programma, nog verder ontwikkelen.
Zo kunnen steeds meer activiteiten die gewoonlijk binnen het ziekenhuis worden aangeboden, door patiënten thuis gedaan worden. In de eigen omgeving, in de eigen tijd, aansluitend bij de persoonlijke voorkeur. Dat is ‘health care that fits’.